ΑΧΑΙΑ

ΑΧΑΙΑ

Things to do - general
Country ΕΛΛΑΔΑ

Δύο λόγια

Η Αχαΐα με μια ματιά

Η Αχαΐα καταλαμβάνει το βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και έχει πρωτεύουσα τη Πάτρα που  είναι και λιμάνι του νομού μέσω της οποίας συνδέεται ακτοπλοϊκός με την Κεφαλλονιά ,την Κέρκυρα αλλά και τα λιμάνια της Ιταλίας Μπάρι και Ανκόνα. Για τον λόγο αυτόν η οικονομία της περιοχής εκτός από τη γεωργία βασίζεται στο εμπόριο και τη βιομηχανία. Η γέφυρα Ριού -Αντιρρίου ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη συνδέοντας τον νομό με την υπόλοιπη Ανατολική Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο νομός Αχαΐας προσφέρεται για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου καθώς συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο της φύσης.

Αθλητισμός και φύση φωτογραφίες

Τι να δείτε

Τα Καλάβρυτα με μια ματιά

Η μαγευτική ορεινή κωμόπολη των Καλαβρύτων, έδρα του ομώνυμου δήμου, είναι χτισμένη στις πλαγιές του Χελμού, σε υψόμετρο 750 μ. Θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η επισκεψιμότητα αυξάνεται κατά πολύ τους χειμερινούς μήνες,αφού το χιονοδρομικό κέντρο που απέχει μόλις 14 χλμ. από την πόλη, γίνεται σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Στα Καλάβρυτα η άριστη εξυπηρέτηση και φιλοξενία και η πληθώρα φυσικών και ιστορικών αξιοθέατων,δραστηριοτήτων και μαγευτικών τοπίων μας υπόσχονται απολαυστικές διακοπές. Η απόστασή τους από την Αθήνα είναι 200 χλμ. και από την Πάτρα 77 χλμ.

Η Ζαρούχλα με μια ματιά

Το πανέμορφο ορεινό χωριό με τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, μετατρέπεται τα Σαββατοκύριακα, και τις μέρες των διακοπών σε δημοφιλή προορισμό για όλες τις ηλικίες, αφού είναι προσφιλές μέρος της νεολαίας. Η Ζαρούχλα Διαθέτει μια πολύ ποιοτική τουριστική υποδομή με καταλύματα και χώρους εστίασης και διασκέδασης όλων των κατηγοριών. Παραδοσιακοί πέτρινοι ξενώνες και γραφικά καφέ η εστιατόρια με πολλές γαστρονομικές επιλογές και τοπικές συνταγές σε φαγητά η παραδοσιακές πίτες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η πανέμορφη λίμνη του Τσιβλού καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο.

Φύση και αξιοθέατα

Βυθισμένο στην αγκαλιά του καταπράσινου τοπίου γεμάτο από έλατα, πεύκα, καρυδιές και καστανιές, την ήρεμη φύση και τη μυρωδιά των ξύλων που καίγονται στα τζάκια, σε τυλίγει με τη θαλπωρή και τη φιλοξενία των κατοίκων του. Μας δίνεται η ευκαιρία για υπέροχες διαδρομές κάτω από τους ήχους της φύσης και των νερών του ποταμού Κράθη, θα δούμε φυσικές πηγές και λίμνες στα μονοπάτια του πυκνού δάσους, ιστορικά μοναστήρια και τον ομώνυμο μεσαιωνικό πύργο.

Ύδατα της Στυγός 
Πρόκειται για τις πηγές του ποταμού Κράθη που βρίσκονται στο όρος Χελμός σε υψόμετρο 2.100 μ. και υπάρχει διαμορφωμένο μονοπάτι που μας επιτρέπει να πλησιάσουμε αρκετά και να θαυμάσουμε τον επιβλητικό καταρράκτη ύψους 200 μέτρων.

Λίμνη Τσιβλού 
Δημιούργημα μιας μεγάλης κατολίσθησης που συνέβη στις 24 Μαρτίου 1913 όταν και φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα. Σήμερα είναι από τούς δημοφιλέστερους προορισμούς της περιοχής

Η  Ζαχλωρού είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Αχαΐας και απέχει μόλις 5 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Είναι πάνω στη διαδρομή Καλάβρυτα-Διακοπτό και στο χωριό κάνει στάση ο οδοντωτός σιδηρόδρομος. Ο οικισμός βρίσκεται μέσα σε ένα τοπίο μαγευτικό.

Το πράσινο του βουνού συμπληρώνει τη συγκλονιστική ομορφιά της χαράδρας του Βουραϊκού ποταμού με την πλούσια βλάστηση και τα κελαρυστά νερά. Πραγματικά αξίζει να κάνουμε έναν περίπατο δίπλα στην πανέμορφη χαράδρα που διασχίζει το χωριό και φτάνει μέχρι το Διακοπτό, αλλά και μια μικρή πεζοπορία μέχρι τη μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Για τη διαμονή μας στη Ζαχλωρού υπάρχουν πολλά παραδοσιακά δωμάτια,αλλά και πιο σύγχρονοι ξενώνες που προσφέρουν άνετη και φιλόξενη διαμονή. Οι παλιές παραδοσιακές ταβέρνες που λειτουργούν εδώ και πολλές δεκαετίες, ξέρουν να ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με το παραδοσιακό ποιοτικό φαγητό. Η Ζαχλωρού τα Σαββατοκύριακα σφύζει από ζωή και είναι ο ιδανικός προορισμός για μια απόδραση στη μαγεία της φύσης.
Πολιτισμός και Ιστορία φωτογραφίες

Δυστυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχουν ξενοδοχεία σε αυτήν την τοποθεσία.

Δυστυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχουν εκδρομές σε αυτήν την τοποθεσία.