Πρόγραμμα

Σε ένα εκπληκτικό τοπίο όπου βασιλεύουν οι φυλλωσιές του δάσους και οι ήχοι των πουλιών, «στήθηκε» ένα ζωντανό παραμύθι για την ελληνική χλωρίδα, πανίδα και παράδοση, ένας ξεχωριστός χώρος μες στη φύση της Αιγιάλειας, στο Συνεβρό στα βουνά της Αιγείρας. Ο δημιουργός του πάρκου ΜαρτίκΜανικιάν οραματίστηκε ένα οδοιπορικό-σκηνικό που ξεμυαλίζει μικρούς και μεγάλους αναδεικνύοντας τα ωραία της αγροτικής ζωής και κουλτούρας.

Αναχώρηση για Πελοπόννησο, στάση καθοδόν. Περνώντας από Ακράτα κατευθυνόμαστε προς την ορεινή Αιγιάλεια, για το θεαματικό πάρκο «AreaSynest».  Ένας ξεχωριστός χώρος μες στη φύση της Αιγιάλειας, μας περιμένει να απολαύσουμε την παραμυθένια ομορφιά του πάρκου, να γνωρίσουμε  τον Παραδοσιακό Καφενέ, επαγγέλματα του παρελθόντος, να δούμε διάφορα ζωάκια στο φυσικό τους περιβάλλον και να απολαύσουμε το περπάτημα μέσα στη φύση και δίπλα στο ποτάμι. Ακολουθεί αναλυτική ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, με αναπαράσταση της κατοικίας. Πρώτη στάση ο Παραδοσιακός Καφενές, όπου θα μας κεράσουν τσάι από μείγμα βοτάνων που καλλιεργούν στο «AreaSynest» και χειροποίητο δικό τους παραδοσιακό λουκούμι τριαντάφυλλο. Το πέτρινο καλντερίμι μας οδηγεί στη χαλικόστρωτη πλατεία με την επιβλητική εκκλησία της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού σε Αρμένικη αρχιτεκτονική, στην οποία θα προσκυνήσουμε.

Αφού απολαύσουμε τη θέα του πάρκου, συνεχίζουμε τη διαδρομή για την όμορφη ορεινή Ζαρούχλα, με ωραία πέτρινα σπίτια και μέσα στο πράσινο, είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο. Θα παραμείνουμε για γεύμα σε μια από τις ταβέρνες του χωριού και κατόπιν επιστροφή με ενδιάμεση στάση στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Διαθέσιμες αναχωρήσεις

Επιλέξτε την ημερομηνία της εκδρομής σας χρησιμοποιώντας το παρακάτω ημερολόγιο για να κάνετε κράτηση.

Σήμερα
Επιλεγμένη
Διαθέσιμη
Μη Διαθέσιμη

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη για αυτή την εδκρομη εκδρομής.