Γενικά

Πρόγραμμα

 1η μέρα ΕΛΑΤΗ- ΜΕΤΣΟΒΟ 

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση στη Λαμία , φτάνουμε στην Πύλη και το πανέμορφο γεφύρι της. Θα παραμείνουμε για λίγα λεπτά για να μπορέσουμε να βγάλουμε τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες. Στην συνέχεια , καταλήγουμε στην Ελάτη, Ένα ορεινό χωριό μέσα στα έλατα ! Δεν είναι τυχαία εξάλλου  και η ονομασία του. Η Ελάτη, το μεγαλύτερο χωριό του ορεινού όγκου των Τρικάλων,  είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, σε ύψος 950 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα, ενός βουνού απέναντι από τα Μετέωρα. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Ακολούθως, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και το απόγευμα καταφτάνουμε στο Μέτσοβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο- ξεκούραση – διανυκτέρευση.

 2η μέρα η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΤΗΣ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ- ΣΠΗΛΑΙΟ

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Περιβόλι, από όπου είναι η καταγωγή του Ρήγα Φεραίου, και θεωρείται από τα βλαχοχώρια της Πίνδου. Από εκεί θα επιβιβαστούμε στα ΕΙΔΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (VAN 4*4) για την  εξόρμησή μας στην Βάλια Κάλντα (ζεστή κοιλάδα) δηλαδή μέσα στον εθνικό δρυμό της Πίνδου.  Άφιξη, στο πυρήνα του Δρυμού και προετοιμασία για την πεζοπορία. Εδώ ο καθένας ανάλογα τις δυνατότητες του, θα ενταχθεί σε μικρες ομάδες. Η  πεζοπορία μπορεί να διαρκέσει από 35’ έως και 1 ½ ώρα  πάντα με τους συνοδούς αναλόγως το τι θα επιλέξει ο καθένας. Οι έμπειροι οικοξεναγοί μας θα μας ενημερώσουν για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και θα μας κάνουν να αισθανθούμε το δάσος και να χαρούμε την ηρεμία του. Επιστροφή, στο  σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας, όπου οι συνοδοί μας θα  έχουν ετοιμάσει ένα υπέροχο σνακ με τοπικά εδέσματα και καφέ. Μετά από αυτό το χαλαρωτικό διάλειμμα, αναχωρούμε  για το χωριό Σπήλαιο. Λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό θα επισκεφτούμε το φαράγγι του Σπηλαίου και το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας (200μ από το σημείο στάθμευσης).  Οι φωτογραφίες είναι απαραίτητες για να κρατήσουμε ζωντανές τις αναμνήσεις μας  από ένα μοναδικό τοπίο.  Ξενάγηση από τον οικοξεναγό μας. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στο χωριό Σπήλαιο όπου και θα παραμείνουμε για το φαγητό μας. Το χωριό είναι κρεμασμένο κυριολεκτικά στη βραχώδη ορθοπλαγιά του Όρλιακα. Επιστροφή στο Μέτσοβο –διανυκτέρευση.

 

 3η μέρα  ΜΕΤΣΟΒΟ

 

Σήμερα είσαστε ελεύθεροι να απολαύσετε το υπέροχο Μέτσοβο και να χαλαρώσετε στην πανέμορφη πλατεία του. Το Μέτσοβο είναι ανεπιτήδευτα φολ κλορ, θα δείτε γέροντες με υπέροχες μουστάκες και γκλίτσες καθώς θα περπατήσετε ανάμεσα στα πέτρινα αρχοντικά με τις τεράστιες ξύλινες πόρτες τους. Όποιος θέλει μπορεί μαζί μας να επισκεφτεί, το λαογραφικό μουσείο Μετσόβου και ακολούθως να προμηθευτεί τα υπέροχα υπέροχα κρασιά του κτήματος Αβέρωφ καθώς και το πεντανόστιμο Μετσοβόνε του χωριού. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμπάκα όπου και θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στα Βριλήσσια με ενδιάμεσες στάσεις.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο ΚASSAROS
  • 2 πρωινά γεύματα
  • Περιήγηση με ιδιόκτητο πολυτελές πούλμαν
  • Οδηγός –Συνοδός
  • Φ.Π.Α.Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η εκδρομή στον δρυμό.Κόστος:35€/άτομο με 4*4 van.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥΣ.                            Ευχαριστώ

Διαθέσιμες αναχωρήσεις

Επιλέξτε την ημερομηνία της εκδρομής σας χρησιμοποιώντας το παρακάτω ημερολόγιο για να κάνετε κράτηση.

Σήμερα
Επιλεγμένη
Διαθέσιμη
Μη Διαθέσιμη

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη για αυτή την εδκρομη εκδρομής.