Γενικά

Πρόγραμμα

26-29/12/2023 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

1η ημέρα: Αθήνα - Τρίκαλα– Καστοριά

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα Βριλήσσια με προορισμό τα Τρίκαλα. Εδώ θα δούμε τον        ΄΄ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΄΄ το καταπληκτικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αϊ Βασίλη με πολλές εκπλήξεις για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά και το οποίο έχει δωρεάν είσοδο για όλους!! Η πόλη γιορτάζει και μας προσκαλεί στο πιο μεγάλο και παραμυθένιο εργοστάσιο της όπου κάθε γωνιά και πλατεία της μεταμορφώνεται και ζωντανεύει με δεκάδες πρωτότυπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δράσεις με παιχνίδια και εκπλήξεις. Οι πύλες του εργαστηρίου ανοίγουν και υπόσχονται να χαρίσουν πολλά χαμόγελα με την αισιοδοξία και την θαλπωρή των Χριστουγέννων. Μέσα στον ‘’ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΄΄ ο επισκέπτης θα δεί (το σπίτι του Αη Βασίλη, το εργοστάσιο Σοκολάτας, το κάστρο του Playmobil, την Παιχνιδοέκθεση της Plan Toys, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το εργαστήρι κατασκευών, το Ζαχαρένιο εργαστήρι, κ.α. πολλά). Το μεσημέρι χρόνος ελεύθερος για γεύμα και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων. Επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Κατοριά. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* Deluxe στην Καστοριά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Δισπηλιό - Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου” - Λαογραφικό Μουσείο (Αρχοντικό Αϊβάζη) - Πόλη (Ντολτσό)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το Δισπηλιό. Ο προϊστορικός λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό απέχει μόλις 8 χλμ από την Καστοριά και βρίσκεται στη θέση «Νησί», στη νότια όχθη της  Ορεστιάδας λίμνης. Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού με οκτώ φυσικού μεγέθους καλύβες πάνω σε πασσαλόπηκτες πλατφόρμες, πλάι στη λίμνη. Επόμενη μας στάση το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”, με τον μύθο που το συνοδεύει. Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα (χρόνος για φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο καθώς είναι κλειστή) και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εκπληκτικής ιστορικής και πολιτιστικής ομορφιάς Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς που βρίσκεται στο παραδοσιακό επιβλητικό κτήριο Αϊβάζη, κοντά στην πλατεία Ντολτσό. Βόλτα στο Ντολτσό, στην παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Ψαράδες - Άγιος Αχίλλειος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική επίσκεψη στα φυσικά σύνορα της χώρας, τη  Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Αγ. Γερμανό, κεφαλοχώρι της περιοχής με τα περίφημα φασόλια Πρεσπών και τον οικισμό Ψαράδες, με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών – ο μεγαλύτερος της χώρας μας - με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, είναι ακόμα ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει ενώ θα επισκεφθούμε και τον Άγιο Αχίλλειο, το ακριτικό νησάκι μέσα στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας, όπου δεσπόζει το μνημείο – σύμβολο των Πρεσπών, η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Εφόσον ο καιρός μας το επιτρέψει θα πραγματοποιηθεί βαρκάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο! Δείπνο- Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Νυμφαίο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφθούμε το διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης. Χρόνος για βόλτα, καφέ. Επιβίβαση στο πούλμναν με προορισμό τα Γρεβενά (παραμονή για φαγητό).επιστροφή στα Βριλήσσια με τις απαραίτητες στάσεις.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο πολυτελέστατο LIMNEON RESORT & SPA (5* Deluxe) στην Καστοριά
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή),
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α 24%

Δεν περιλαμβάνονται:

  • O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.

 

Τιμή: 310 ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ LIMNEON RESORT 5***** (ΜΟΝΟΚΛΙΝΗ ΧΡΗΣΗ 400ΕΥΡΩ)

 

 

Διαθέσιμες αναχωρήσεις

Επιλέξτε την ημερομηνία της εκδρομής σας χρησιμοποιώντας το παρακάτω ημερολόγιο για να κάνετε κράτηση.

Σήμερα
Επιλεγμένη
Διαθέσιμη
Μη Διαθέσιμη

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη για αυτή την εδκρομη εκδρομής.