Γενικά

Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Σήμερα θα καταλήξουμε στο Πήλι για μπάνιο και φαγητό. Αργότερα, θα φτάσουμε στο Μαντούδι όπου και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Σκιάθο (2:45μ.μ.)Άφιξη στο όμορφο νησί(7:30μ.μ.) και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα επισκεφθούμε τη Χώρα του νησιού όπου και θα περπατήσουμε στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της Σκιάθου.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα

Ι.Μ. Ευαγγελίστριας - Ι.Μ. Παναγίας Κουνίστρας - Παραλία Κουκουναριές - Παραλία Τρούλος.

Απίθανη οδική εκδρομή με ξεναγό στη Σκιάθο, με την οποία θα περιηγηθείτε στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού και θα απολαύσετε το πράσινο του δάσους να συνδυάζεται αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας.Αφήνοντας το κέντρο της Σκιάθου ανηφορίζουμε στοβορειοανατολικό άκρο της και περνώντας από τις περιοχές Βίγλες και Καλύβια, πρώτη μας στάση είναι ο Άγιος Ταξιάρχης, ένα όμορφο ξωκλήσι με μαγευτική θέα, κάτω από το οποίο περνάει πόσιμο νερό και αποτελεί μια από τις ωραιότερες πηγές της Σκιάθου.Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό την Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας, ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Ελλάδας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 κι εκεί σχεδιάστηκε για πρώτη φορά η ελληνική σημαία. Εκεί θα συναντήσουμε τον πάτερ Ιωσήφ ο οποίος θα μας αφηγηθεί όλη την ιστορία του μοναστηριού. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε και τα 3 μουσείαπου διαθέτει η μονή (λαογραφικό μουσείο, μουσείο ιερών κειμηλίων, μουσείο βαλκανικών πολέμων). Μετά την ξενάγηση σας στο μοναστήρι επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να κινηθούμε στο δρόμο που οδηγεί στις Κουκουναριές (νοτιοδυτικό τμήμα της Σκιάθου) που αποτελεί και την τουριστική ζώνη του νησιού με τις περισσότερες αμμουδιές, ξενοδοχεία κλπ. Στο ύψος της περιοχής Τρούλος θα κάνουμε μια παράκαμψη κινούμενοι προς το βόρειο άκρο του νησιού για ένα σύντομο προσκύνημα και ξενάγηση στην Ι.Μ. Παναγίας της Κουνίστρας, ένα φανταστικό μοναστήρι χαμένο μέσα στο πράσινο.
Κατόπιν θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας κινούμενοι προς τις Κουκουναριές κι αφού θαυμάσουμε πολλές από τις παραλίες του νησιού καθ' οδόν, καταλήγουμε στην πιο διάσημη παραλία της Σκιάθου (Κουκουναριές) γνωστή και ως χρυσή άμμος. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι για 1,5 ώρες κι αμέσως μετά γεύμα στην παραλία Τρούλος σε ταβέρνα πάνω στο κύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

3η μέρα 

Κρουαζιέρα Σκόπελος- Αλόννησος

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κάνουμε  κρουαζιέρα  στα δύο νησιά, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Πρώτα θα επισκεφτούμε τη Σκόπελο, το μεγαλύτερο νησί των Β. Σποράδων που είναι κατάφυτο από ελιές και πεύκα τα οποία συνθέτουν μια εικόνα μαγείας και γαλήνης κάθε φορά που τα κοιτάζεις. Υπάρχει και λαογραφικό μουσείο με εκθέματα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού. Θα παραμείνουμε περίπου δυόμιση ώρες. Στη συνέχεια θα σαλπάρουμε για την  Αλόννησο, υπήρξε από τους αρχαίους χρόνους  κομβικό σημείο για τις θαλάσσιες διαδρομές. Στην Αλόννησο υπάρχει ιστορικό και λαογραφικό μουσείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εκθέματα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Στην Αλόννησο έχει έδρα του  το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Θα μείνουμε στο νησί περίπου δυόμιση ώρες. Μετά την κρουαζιέρα στα δύο νησιά θα αναχωρήσουμε για τη Σκιάθο. (έξοδα ατομικά) Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, προαιρετική.

 

4η μέρα

Ημέρα επιστροφής

Μετά το πρωινό μας γεύμα ,επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό τη Χώρα του νησιού. Εδώ βάση του χρόνου που θα έχει απομείνει θα επισκεφτούμε το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του μεγάλου μας διηγηματογράφου, όπου γεννήθηκε, έζησε και πέθανε, το οποίο μαζί με παραδοσιακά αντικείμενα και προσωπικά είδη του συγγραφέα είναι μουσείο. Θα θαυμάσουμε το Μπούρτζι, το μνημείο του υποβρυχίου Λάμπρος Κατσώνης, θα κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια και τέλος θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τοΜαντούδι (11:45π.μ). Αφού απολαύσουμε σε κοντινή παραλία το μπάνιο μας και το μεσημεριανό μας φαγητό ,επιστροφή στα Βριλήσσια με τις απαραίτητες στάσεις.

Η τιμή περιλαμβάνει:

 1. Τη μεταφορά και τις περιηγήσεις με πολυτελές, σύγχρονο, κλιματιζόμενο, ιδιόκτητο πούλμαν
 2. 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  στη Σκιάθο
 3. 3 πρωινά και 2 βραδινά γεύματα
 4. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια  από και πρόςΜαντούδι με προορισμό την Σκιάθο.
 5. Οδηγός - Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη  διάρκεια της εκδρομής
 6. Ξεναγός
 7. Φ.Π.Α. 24%

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

 1. Η μονοήμερη κρουαζιέρα στην Σκόπελο και στην Αλόννησο
 2. Ο φόρος διαμονής που αφορά τα ξενοδοχεία (/ διανυκτέρευση/ δωμάτιο) τον οποίο πληρώνετε κατά την έξοδο σας από το ξενοδοχείο
 3. Οι διάφορες είσοδοι στα μουσεία
 4. Ότι δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο

 

**ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ .Ευχαριστώ.

Τοποθεσία

ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαθέσιμες αναχωρήσεις

Επιλέξτε την ημερομηνία της εκδρομής σας χρησιμοποιώντας το παρακάτω ημερολόγιο για να κάνετε κράτηση.

Σήμερα
Επιλεγμένη
Διαθέσιμη
Μη Διαθέσιμη

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη για αυτή την εδκρομη εκδρομής.