Γενικά

Πρόγραμμα

1n Μέρα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα προγραμματισμένα σημεία.. Ενδιάμεση στάση στη Λαμία. Φτάνουμε στο Μεγάλο χωρίο, Είναι κτισμένο μέσα σε πυκνό ελατο-δάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα. Θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να περιηγηθούμε στην περιοχή και να απολαύσουμε το τοπίο καθώς επίσης και να απολαύσουμε το ντόπιο φαγητό μιας και το Μεγάλο Χωρίο φημίζεται για την ωραία του Κουζίνα . Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα. Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια, εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων κα. Ακολουθεί (προαιρετικά) μεσημεριανό φαγητό σε εστιατόριο της γύρω περιοχής. Επιβίβαση και πάλι στο πούλμαν και μέσα από μια μαγευτική διαδρομή,το απογευματάκι  φτάνουμε πολύ σύντομα στο Μικρό χωριό. Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρυτανίας είναι το ιστορικό Μικρό Χωριό. 12 χλμ από το Καρπενήσι, στο δρόμο για Προυσό, είναι καλά κρυμμένο στις παρυφές της Χελιδόνας, ανάμεσα στα πανέμορφα έλατα, τα δροσερά πλατάνια και τις βελανιδιές. Εκεί θα περπατήσουμε θα αναπνεύσουμε τον καθαρό αέρα και θα έχουμε την δυνατότητα να πιούμε το καφεδάκι μας στην πλατεία του χωριού. Άφιξη στο Καρπενήσι αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει στο Καρπενήσι. Είσαστε ελεύθεροι να γνωρίσετε το κοσμοπολίτικο Καρπενήσι. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

2η Μέρα

Παίρνουμε ένα πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε για την όμορφη βόλτα μας. Σήμερα θα επισκεφτούμε το ιστορικό μέρος της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Η Παναγία Προυσιώτισσα δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού.Λέγεται ότι το παρεκκλήσι της μονής ιδρύθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα, τον καιρό του Αυτοκράτορα Βυζαντίου, Θεόφιλο. Γύρω του χτίστηκαν βαθμιαία αρκετά οικοδομήματα, τα κελιά των μοναχών, οι χώροι φιλοξενίας των επισκεπτών αλλά και το συνοδικό και το μουσείο της μονής. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1754, πάνω στα ερείπια δυο παλαιότερων ναών που είχαν ανοικοδομηθεί στο ίδιο μέρος. Στην Παναγία Προυσιώτισσα λειτουργεί μουσείο που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλιότυπα βιβλία και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944. Μπαίνοντας στη μονή συναντάμε το κοιμητήριο των πατέρων, το βαπτιστήριο και, πιο πέρα, το Σχολείο Ελληνικών Γραμμάτων που χτίστηκε το 1819. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται , μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Στο ίδιο σημείο με το παρεκκλήσι, στο πάνω μέρος, υπάρχει κρύπτη όπου φυλάσσονται λείψανα Αγίων τα οποία συγκεντρώθηκαν εδώ μετά από μακραίωνες προσπάθειες και φυλάσσονται σε βαρύτιμες λάρνακες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο διάκοσμος στο παρεκκλήσι, με πανέμορφες τοιχογραφίες. Θα παραμείνουμε στον χώρο ούτως ώστε να προσκυνήσουμε να θαυμάσουμε το απαράμιλλο τοπίο και κατόπιν θα μπούμε στο χωριό Προυσό όπου και θα προμηθευτούμε το διάσημο προσούτο της περιοχής.
Αν ο χρόνος το επιτρέψει το γραφείο μας σας ετοιμάζει μια έκπληξη για το τέλος.
Επιστροφή στην Αθήνα με τις απαραίτητες στάσεις αργά το βράδυ.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  1. Ξενοδοχείο με πρωινό
  2. Ιδιόκτητο πολυτελές πούλμαν .
  3. Οδηγό- Συνοδό
  4. Φ.Π.Α

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται: ο φόρος διαμονής που αφορά τα ξενοδοχεία (/ διανυκτέρευση/ δωμάτιο) τον οποίο πληρώνετε κατά την έξοδο σας από το ξενοδοχείο

Διαθέσιμες αναχωρήσεις

Δυστυχώς, δεν υπάρχει διαθέσιμη εκδρομή αυτή τη στιγμή

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη για αυτή την εδκρομη εκδρομής.