Γενικά

Πρόγραμμα

 

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ –ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΥΡΤΙΑΣ- ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΗΓΕΣ- ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης και αναχώρηση για τον Θέρμο και το χωριό της Αγίας Σοφίας, με τις ομώνυμες πηγές.  Τα νερά των εν λόγω πηγών κατά μήκος της διαδρομής τους επί του φυσικού τους δρόμου, στην κοίτη του χειμάρρου Μοκιστιάνου, διασχίζουν ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς μέχρι να καταλήξουν στη λίμνη Τριχωνίδα, αφού κατρακυλήσουν με πάταγο από τους εντυπωσιακούς Δίδυμους Καταρράκτες που συναντούν στην πορεία τους. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε το τοπίο και έπειτα να συνεχίσουμε τον δρόμο μας για την Ιερή Μονή της Μυρτιάς. Σε μια όμορφη τοποθεσία δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα, στο μέσο της διαδρομής από το Αγρίνιο προς το Θέρμο, βρίσκεται η ιερά μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου ή Παναγίας Φανερωμένης, γνωστή ως Μονή Μυρτιάς, προσωνυμία που χρησιμοποιείται τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα. Θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για περιήγηση και προσκύνημα και Αμέσως μετά θα μεταβούμε στην Λίμνη Τριχωνίδα όπου και θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Άρτα . ΆΦΙΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ ΤΑΚΤΟΠΟΊΗΣΗ ΔΕΙΠΝΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

2η ημέρα: ΑΡΤΑ –ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Αμέσως μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχώρηση με προορισμό το δυτικό Ζαγόρι. Εφόσον ο χρόνος το επιτρέψει θα έχουμε μια σύντομη ξενάγηση στο πολεμικό μουσείο στο χωριό Καλπάκι. Ύστερα συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι, τη γενέτειρα του Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά χωριά του Ζαγορίου χτισμένο σε 1060 μ. υψόμετρο. Κατά την παραμονή μας στο χωριό, μπορούμε να επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής (1412μ.Χ.), από το μπαλκόνι του οποίου θα θαυμάσουμε το Φαράγγι του Βίκου στη χαράδρα του Αώου ποταμού. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας, να περπατήσουμε στα πέτρινα καλντερίμια και να  δούμε από κοντά τα πέτρινα αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι του Ζαγορίου, το όμορφο Τσεπέλοβο. Στη διαδρομή μας προς το Τσεπέλοβο θα κάνουμε σύντομη στάση για να θαυμάσουμε ένα από τα χαρακτηριστικότερα πέτρινα γεφύρια της περιοχής, το γεφύρι του Κόκκορη. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μονότοξο γεφύρι που χτίστηκε το 1750 και στέκει αγέρωχο από τότε να θυμίζει την τέχνη των Ηπειρωτών μαστόρων. Συνεχίζουμε για Τσεπέλοβο. Εκεί θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για το μεσημεριανό μας φαγητό σε μια από τις τοπικές ταβέρνες. Μπορούμε επίσης να περπατήσουμε στα δρομάκια του χωριού και να θαυμάσουμε την ιδιαίτερη πετρόχτιστη αρχιτεκτονική, η οποία καθιστά το Τσεπέλοβο παραδοσιακό οικισμό, ενώ στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χτισμένο το 18ο αιώνα, με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες.  Αφού απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ, αναχωρούμε για την ΆΡΤΑ . Δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΟΙ ΤΖΑΜΑΛΕΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, αναχώρηση για τα Γιάννενα. Σήμερα για αρχή θα απολαύσουμε μια υπέροχη βόλτα στο Κάστρο Στην πραγματικότητα, το κάστρο αυτό ήταν μέρος των οχυρωματικών σχεδίων του αυτοκράτορα Ιουστινιανού και χτίστηκε το 528 μ.Χ. για να οχυρώσει το Βυζαντινό κράτος. Τα στοιχεία λένε πως είναι το πιο αρχαίο βυζαντινό κάστρο, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο ολόκληρου του ελλαδικού χώρου. Μέσα στο Κάστρο αναπτύχθηκαν τα ελληνικά γράμματα, εκεί έζησε ο Αλή Πασάς τους μεγάλους του έρωτες, εκεί δίδαξαν οι μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους, εκεί σπούδασαν την τέχνη του πολέμου οι μεγάλοι οπλαρχηγοί. Αμέσως μετά προτείνουμε μετάβαση στο νησάκι της Παμβωτίδας και επίσκεψη στο σπίτι του Αλή Πασά. Ελεύθεροι για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στα Γιάννενα. Το απόγευμα της Κυριακής τα Γιάννενα μετατρέπονται σε έναν τόπο ξέφρενο και αλλιώτικο και θέση πάιρνουν οι Τζαμάλες, που ανάβουν σε 67 σημεία της πόλης, με 200 τόνους ξύλα, 5.000 λίτρα κρασί και το γλέντι ξεκινά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΑΡΤΑ

Σήμερα και αμέσως μετά το πρωινό και αφού τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας στο πούλμαν  θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα διάφορα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης με εξέχουσα θέση να καταλαμβάνει  το πασίγνωστο γεφύρι της Άρτας, λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Άραχθου, του 17ου αιώνα μΧ,. που έγινε πασίγνωστη από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην "εξ ανθρωποθυσίας" θεμελίωσή του. Αφού ολοκληρωθεί η ξενάγηση μας, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό τα Βριλήσσια. Στάση στην Αμφιλοχία για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης με τις απαραίτητες στάσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • ΤΡΕΙΣ διανυκτερεύσεις στο Hotel ΑRTA PALACE 4* τρία πρωινά και τρία βραδινά γεύματα
  • Ιδιόκτητο πολυτελές πούλμαν
  • Οδηγός –συνοδός
  • Φ.Π.Α. 24%

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται:

  • Ο φόρος διαμονής δωματίου /δωμάτιο/διανυκτέρευση (πληρώνεται, κατά την έξοδο σας από το ξενοδοχείο)
  • Οι διάφοροι είσοδοι στα μουσεία

 

Διαθέσιμες αναχωρήσεις

Επιλέξτε την ημερομηνία της εκδρομής σας χρησιμοποιώντας το παρακάτω ημερολόγιο για να κάνετε κράτηση.

Σήμερα
Επιλεγμένη
Διαθέσιμη
Μη Διαθέσιμη

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη για αυτή την εδκρομη εκδρομής.