Γενικά

Πρόγραμμα

ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΚΑΠΡΙ -  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

 

ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΙ – ΣΑΛΕΡΝΟ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΜΑΤΕΡΑ

 ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ  – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

 

1η ημέρα : Αθήνα – Πάτρα – Μπάρι 

Αναχώρηση στις 12:30 από το γραφείο μας για το λιμάνι της Πάτρας.  Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 18.00 για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : Μπάρι - Πομπηία (ξενάγηση) - Νάπολη

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι στις 09.30  και αναχώρηση  για την Πομπηία. Κατά  την ξενάγηση μας θα θαυμάσουμε τα ερείπια της ιστορικής αυτής πόλης, που θάφτηκε στις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Θα δούμε την αρχαία αγορά, τους ναούς , τα λουτρά με τους ανθρώπινους σκελετούς, επαύλεις με  τοιχογραφίες  και αντιπροσωπευτικά δείγματα της καθημερινής ζωής της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Νάπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Νάπολη - Σαλέρνο - Ποζιτάνο –Σορέντο – Νάπολη

Πρωινό και ξεκινάμε για το Σαλέρνο. Στην περιήγηση μας θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και το μικρό λιμάνι. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το γραφικό Ποζιτάνο, έναν  οικισμό-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του.  Επόμενη στάση μας, το Σορέντο  που για χάρη του, όχι άδικα  έχει  γραφτεί  το κλασικό, παραδοσιακό τραγούδι, torn’ a Surriento (ξαναγύρισε στο Σορέντο). Θα περπατήσουμε στη κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa  Comunale με την  υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης και του Κάπρι. Επιστροφή στη Νάπολι και ελεύθερος  χρόνος να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης, να θαυμάσουμε χαρακτηριστικές γωνιές της και να απολαύσουμε την πλούσια αγορά της. Αργά το απόγευμα  επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Νάπολη - Ματέρα - Τάραντας – Λέτσε

Πρωινό και αναχώρηση  για τη Ματέρα την κυριότερη πόλη της περιοχής Μπαζιλικάτα που βρίσκεται δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι όπου ρέει ο ποταμός Γκραβίνα. Η περιοχή της Ματέρα έχει κατοικηθεί από την Παλαιολιθική περίοδο και θεωρείται από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου. Απέκτησε διεθνή φήμη από τα σπίτια - σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε, εκτός από τα σπίτια, και  κάποιες εκκλησίες  στο ιστορικό κέντρο που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε για την πόλη του Τάραντα, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου κόλπου και  μοναδική αποικία των Σπαρτιατών στην Μεγάλη Ελλάδα.  Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το φρούριο των Αραγονέζων και την κινητή γέφυρα που συνδέει την παλιά με τη νέα πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Λέτσε. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο - Διανυκτέρευση.

5η  ημέρα :  Λέτσε  - Ελληνόφωνα χωριά – Αλμπερομπέλο – Λέτσε

Πρωινό  και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Λέτσε που αποκαλείται και Φλωρεντία του Νότου. Θ δούμε μεταξύ αλλων το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα κτίρια σε ρυθμό μπαρόκ και ροκοκό, την πλατεία Σαντ’ Ορόντζο όπου στο κέντρο υπάρχει η περίφημη κολώνα του προστάτη Αγίου της πόλης,το ρωμαϊκό αμφιθέατρο,την εκκλησία Σάντα Κρότσε (με την εκπληκτική πρόσοψη της) ένα κράμα κλασικισμού και μπαρόκ, τον θαυμάσιο Καθεδρικό ναό κ.α.  Αναχώρηση  για τα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο. Θα δούμε την ΚΑΛΗΜΕΡΑ, την   πόλη του Βιτόριο Παλούμπο (που πρώτος μίλησε για τους Ελληνόφωνους), θα θαυμάσουμε την μαρμαρένια στήλη του 40 αιώνα δώρο του Δήμου της Αθήνας αλλά και το λαογραφικό μουσείο.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ όπου οι υπεύθυνοι θα μας ξεναγήσουν στο φημισμένο υπόγειο ελαιοτριβείο, την πόρτα Φιλία και  στον σύλλογο τους ΧΩΡΑΜΑ (η χώρα μας).

Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – διανυκτέρευση.

6η  ημέρα :  Λέτσε  - Μπάρι

Μετά το πρωινό επόμενος προορισμός μας  το μοναδικό στον κόσμο Αλμπερομπέλο , το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και  έχει ανακηρυχτεί  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.  Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με τροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο λιμάνι του Μπάρι, για την επιβίβαση μας στο πλοίο με αναχώρησης στις 19.30.  Διανυκτέρευση εν πλω.

7η  ημέρα : Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη το πρωί  στις 13.00 στην Πάτρα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για την Αθήνα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ φθάνουμε  στην πόλη μας.

 

single room: 120euro επιβάρυσνη

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

 • Μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο καινούργιο λεωφορείο.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Μπάρι - Πάτρα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες ΑΒ4 με  WC και ντους.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και με πρωινό και γεύμα καθημερινά (4 πρωινά και 4 γεύματα).
 • Έμπειρος ξεναγός και συνοδός του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός στην Πομπηία.
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Οι φόροι του ξενοδοχείου
 • Τα check point του λεωφορείου
 • ΦΠΑ 24%.

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Κρουαζιέρα στο Αμάλφι

 

Με τη συμμετοχή σας προκαταβολή 200€ το άτομο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ (α): Η Ροή του προγράμματος , μπορεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή. ΣΗΜΕΙΩΣΗ (β) Εαν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν και υπάρχει χρόνος μπορούμε ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Από το Σαλέρνο να πάρουμε το καραβάκι και να πραγματοποιήσουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος στη φημισμένη Κοστιέρα Αμαλφιτάνα  και να επισκεφτούμε το  Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου.

Διαθέσιμες αναχωρήσεις

Επιλέξτε την ημερομηνία της εκδρομής σας χρησιμοποιώντας το παρακάτω ημερολόγιο για να κάνετε κράτηση.

Σήμερα
Επιλεγμένη
Διαθέσιμη
Μη Διαθέσιμη

Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη για αυτή την εδκρομη εκδρομής.